Velkommen til Sønderborg Yacht-Club

i det daglige også bare kaldet SYC

Hvilken slags sejler er du ?

Når du er her, er det sikkert fordi du er interesseret i at sejle. Måske er du allerede bådejer, og ønsker et fællesskab at dele interessen for båd, vand, tur- eller kapsejlads med. Med omkring 550 medlemmer i SYC, er der helt sikkert et fællesskab der matcher dit ambitionsniveau. F.eks. har vi en tursejlerafdeling der sejler mest for sjov og hygge med familie og venner, mens andre medlemmer konkurrerer aktivt i sejlsportsligaen, - du vælger selv dit niveau. Den gyldne middelvej er onsdagskapsejladserne i klubregi, her sejles der både for sjov, men også lidt for alvor.
Hvis du vil læse mere, er her et par links til nogle forskellige afdelinger på vores hjemmeside som måske vil have interesse.

Kapsejlads, Onsdagssejlads

Kapsejlads, Als Rundt

Tur/kapsejlads, Als Rundt i 2 for2

Tursejler

Sejlerskolen

Måske er du ny sejler, og kunne tænke dig at lære mere om at sejle og begå sig på vandet. Sejlerskolen drives af frivillige erfarne medlemmer der har sejlet i flere år og synes det er spændende at give deres viden videre. Sejlerskolen tilbyder både praktisk og teoretisk undervisning. F.eks. kan du gå til praktisk sejlads hvor du lærer at håndtere en båd samt navigationsundervisning, og derefter gå til eksamen for at tage duelighedsbeviset. Efter et år eller to i sejlerskolen kan du, hvis du har lyst, måske blive instruktør, og så er det dig der tager imod nye sejlere og giver dem oplevelsen af at sejle første gang.
Linket herunder leder hen på Sejlerskolens sider, så kan du også se et par billeder af de både som bruges til undervisningen.

Sejlerskolen

Bådene

Juniorafdelingen

Ligger passionen for vand ved hele familien, er der juniorafdelingen hvor unge under 18 år lærer at sejle. Igen er det frivillige der driver værket. Og de gør det så godt, at SYC ofte bliver bedt om at arrangere både nationale og internationale stævner. F.eks. har vi i sommeren 2022 afholdt EM for optimistjoller, og det foregik lige her ude på Sønderborg Bugt. Det var stort, med ca. 250 deltagere plus det løse, så der var en fantastisk stemning på hele havnen.
Kender du nogen, der kunne tænke sig at sejle i juniorafdelingen, ejer klubben joller som kan lånes, så det er ikke nødvendigt at investere i en jolle for at komme i gang. (Psst, hvis din far eller mor ikke ved du er her, kan du jo lige vise dem dette her 😊).

Juniorafdelingen

Handicapsejlads

Vidste du at SYC var en af foregangsklubberne der medvirkede til at personer med et fysisk handicap også fik muligheden for at sejle? Det var vi faktisk, og vi har stadig en aktivt afdeling for handicapsejlere. Klubben ejer 3 stk. såkaldte Mini12 sejlbåde som er indrettet til at handicappede kan sejle dem, både alene eller med en hjælper ombord.
Er det det her du skal, så tryk på linket herunder, der kan du læse meget mere om hvordan du kommer i gang.

Handicapafdelingen

Vandsport

Vandsport rimer, næsten, på sejlsport. Som noget nyt har SYC købt nogle SUP boards som kan lånes af medlemmerne til ture i lokalområdet. Der er også mulighed for at få undervisning i at stå på et SUP board, idet SYC og firmaet Nature Addicts har et samarbejde om at bruge vores faciliteter i fællesskab. Og for de passionerede SUP board brugere, giver Nature Addicts også kurser i SUP board Yoga, - sådan.

Vandsport og SUP sejlads

E-sejlads

Godt nok er SYC en gammel klub, vi blev dannet i 1904 og medlemmerne har i tidens løb sejlet rigtig meget vand agterud, men derfor er der ingen grund til at være nostalgiske og blive hængende ved hampetov og håndholdte pejlekompasser. Vi følger med tiden, og moderne sejlsport er også digitalt. E-sejlads foregår på en PC eller tablet, og man konkurrerer mod teams fra hele verden. I Danmark har vi et landshold i e-sejlads, og to SYC-medlemmer er med her. Er du interesseret i e-sejlads, så tag kontakt. Der er ingen krav til at kunne sejle, det lærer du hurtigt.

E-sejlads

Tak fordi du kom hertil

Det var en lang historie om SYC, men vi synes også, vi har meget at fortælle om de muligheder, vi har for at dyrke interessen for vand, båd og sejlads. Kunne du tænke dig at blive medlem af SYC, men først lige vil høre lidt mere eller måske har et par spørgsmål, så tag kontakt til vores formand. Han hedder Flemming og kan svare på alt. Du får lige et billede af ham her med mail, telefonnummer og en knap så du kan sende ham en besked.