Casper Fink - Vinder Kieler Ugen

23. juni 2022 12:18 , af Flemming Clausen

Sønderjyske Casper Fink laver Kieler-ugens bedste serie og hædres med Kommodore-Schale

Ingen var i nærheden af den sønderjyske Europajolle-sejler, der imponerede stort under sejlerugen i Kiel, hvor 2.000 sejlere deltog. Foruden det flotte trofæ tog han naturligvis guldet i Europa-klassen, hvor der ligeledes var dansk på andenpladsen ved Simon Christoffersen.

Af Kenneth Bøggild, Europe Class Denmark | 22-06-2022 16:24

Kiel Week var tilbage i sin vanteform, det være sig på land, men så sandelig også på vandet. Her var mere end 2.000 sejlere samlet til et af verdens mest prestigefyldte stævner, som samler sejlere fra hele verden.

I Europajolle-klassen var det med danskere helt fremme i alle sejladser. Det skriver Kenneth Bøggild fra Europa-feltet i Danmark, der fulgte sejladserne i Kiel fra sidelinjen.

Fink imponerede på tværs af klasserne

Specielt Casper Fink fra Sønderborg Yacht Club lynede og satte en imponerende serie, hvor hans dårligste placering blev en andenplads. En præstation, der var så imponerende, at han blev hædret med den ikoniske pokal ”Kommodore-Schale”, som gives til den sejler, som har Kieler-ugens bedste serie.

Også de øvrige danskere var med fremme, ikke mindst Simon Christoffersen fra Hellerup Sejlklub, som reelt var eneste udfordrer til guldet. Han satte en serie, som under normale omstændigheder ville have sikret ham podiets fornemmeste placering, men måtte dog se sig slået af Casper Fink og tage til takke med en flot sølvmedalje.

Fra Hellerup/Vallensbæk Sejlklub var den unge sejler Maria Victoria Bøggild ligeledes med fremme i flere sejladser og sluttede samlet som nummer 8 i hendes første Kiel Week-deltagelse. Fra Hellerup Sejlklub var også Simone Dalberg-Garde, som sluttede på 12. pladsen.

Klar til VM

De fire sejlere er alle forhåndsudtaget til klassens verdensmesterskab, som sejles i franske Douarnenez fra den 6. til den 12. juli 2022.

Med de fine resultater fra Kiel Week tegner det godt for sejlerne VM-deltagelse. Se de samlede resultater fra Kiel her.