Ungdoms DM 15.-16 September - Pressemeddelelse

14. september 2018 07:13 , af Flemming Clausen

 

PRESSEMEDDELELSE

I den kommende weekend 15-16 september afholder Sønderborg Yacht-Club sit største sejlads stævne i mange år målt på deltagere. I skrivende stund er 230 joller tilmeldt til Ungdoms DM for unge under 23 år. Da flere af jolletyperne er 2 mandsjoller vil op imod 300 sejlere skulle dyste om Danmarks Mesterskaber og guld medaljer på Sønderborg bugt.

Sønderborg Yacht-Club er bestemt ikke uerfaren når der skal afholdes store sejlads stævner, derfor har Dansk Sejlunion specielt spurgt om SYC kunne afholde det store DM stævne – det kræver stor engagement mandskab og erfaring at udføre opgaven.

Det er jo ikke hyggesejlads, men et arrangement, der skal klappe både på Land og på vand – sejlerne har trænet hjemme i klubberne hele foråret og sommeren, og sejlads banerne er ikke som en fodboldbane givet på forhånd. De 60 hjælpere på vandet, skal hele tiden flytte sejladsmærkerne efter vinden – så sejlerne har fair forhold ifht vinden. Selvom sejlene er drevet af vindpower, forventer SYC at der i alt skal bruges omkring 700 liter benzin til hjælperbådene i løbet af weekenden.

Sejladserne foregår Lørdag og Søndag, hvor der sejles på 4 sejladsbaner, der vil dække hele Sønderborg Bugt området. Over 70 frivillige vil hjælpe til på vandet og på land begge dage, således at sejlerne i klasserne 29’er – Laser – Europa jolle – Zoom8 – Feva og Optimist jolle A & B kan få nogle gode og fair sejladser.

Mange af sejlerne vil grundet deres alder ankomme med forældre, søskende og trænere så S.Y.C forventer at omkring 4-500 mand vil skulle overnatte i byen på Hoteller, i Sommerhuse eller på Campingpladserne. Alle skal dog have deres gang i og omkring Sønderborg Lystbådhavn, så der kommer stor aktivitet i området.

Alle de unge mennesker vil sejle ud fra Sønderborg Lystbådhavn om formiddagen imellem kl. 9 og 10 – så hvis man vil nyde synet og kaosset af de mange sejlere der sejler ud, vil den nye havnepromenade være et rigtig godt sted at opholde sig. De kæmper med høj puls og stor koncentration til omkring kl. 16 lørdag og til omkring kl. 14 søndag. Overrækkelsen af DM medaljerne vil foregå ved SYC’s klubhus umiddelbart efter sejladserne søndag.

 Vi anbefaler at man Lørdag og Søndag afholder sig fra at parkere på lystbådhavnens parkeringsplads – da de mange sejleres joller, og følgemandskab vil optage en del plads – så kik forbi på cykel i stedet, eller nyd en gåtur langs vandet og se alle sejlene.

Men tag børn og børnebørn, naboens børn og andre med ned og se - og der er mulighed for at prøve en optimist jolle simulator - hver tirsdag og torsdag er der mulighed for at prøve joller.

https://www.facebook.com/anders.p.olsen.94/videos/pcb.2271022489608448/10215357356299834/?type=3&theater&ifg=1

Med sejlerhilsen

 

Sønderborg Yacht-Club

 

Med venlig hi